Mijn sportachtergrond

Mijn naam is Sil Langhout en eigenaar van Fit en Sterk. Als jongen zat ik op judo, atletiek, dansen,survival en voetbal. Nu kickboks,kitesurf en fitness ik fanatiek. Dat zijn al acht jaar mijn grote passies.

Ik heb mijzelf gespecialiseerd in kickboksen, ik ben er elke dag mee bezig en geef dit enthousiasme over aan mijn klanten. Het kickboksen helpt om fysiek en mentaal fit te blijven. Fitness om kracht en conditie op te bouwen bij de sporters die ik begeleid. Dit is mijn visie, die wordt toegelicht onder het kopje personal training.

Opleiding

Eerst heb ik mijn opleiding Sport&Bewegen aan het Alfa College in Groningen afgerond.

Tijdens deze 3-jarige opleiding heb ik veel geleerd over de juiste manier van trainen, het belang van bewegen en hoe een training te geven. Tegelijkertijd heb ik de Ondernemersacademie succesvol afgerond. In dit excellentie-mbo-programma leerde ik veel over ondernemen.

Daarna ben ik doorgestroomd naar het hbo. Sinds 2020 volg ik de studie Sportkunde aan de Hanze Hogeschool Groningen. Tijdens deze studie loop ik stage bij professioneel schaatsteam IKO waar ik de kracht trainingen verzorg. Bij deze stage kom in in contact met topsporters op het hoogste schaats niveau. Deze studie betekend een verdieping en verbreding van mijn kennis over sport en ondernemerschap. Deze competenties maken mij een complete sportprofessional.

Ervaring & Werk

Naast mijn eigen onderneming werk bij sportschool, Train More. Daarvoor heb ik gewerkt bij Your Move van Charissa Broertjes, Erwin van der Helm en Huis van de Sport waar ik de nodige ervaring heb opgedaan.

Al deze ervaringen, mijn sportpassie en de betrokkenheid bij de individuele sporter, maken van elke training een ultieme ervaring. De sporter haalt bij mij alles uit zichzelf; zowel technisch, fysiek, als mentaal.

Ik ben er trots op nu een eigen trainingsruimte te hebben. Dit betreft onder andere een eigen kickboksruimte. Deze bevindt zich in een fitness-club met een ontspannen sfeer, waar ik met mijn sporter ook de professionele apparatuur gebruik.

Proefles? Mail naar fitensterkgroningen@gmail.com